Let it snow, let it snow, let it snow :) !!!

Ja dit kan wel eens erg mooi worden! Aankomend weekend veel sneeuw, zelfs in Nederland kans op sneeuw! Wie de winterbanden er al onder heeft (let op, in Duitsland onmisbaar!) kan volgens mij rustig naar Winterberg rijden om de eerste sneeuw van het seizoen te checken!

Hier het weer van deze week, inclusief de prachtige sneeuwvoorspelling voor een aantal skigebieden!

Aan de Westkant van de Alpen valt vandaag wat neerslag, ook in Noord-Italië grootendeels bewolking. Wat later in de middag krijgen de centrale Alpen ook met bewolking en neerslag te maken, boven de 1000 meter sneeuw! In het Oosten blijft het voornamelijk droog. 's Avonds worden er flinke stormbuien verwacht aan de Noordkan, soms zelfs met orkaansterkte.

Woensdag valt aan de Noord kant van de Alpen sneeuw vanaf 700/ 1000 meter. Woensdagmiddag volgt echter al wat milder weer dus wat er precies met die sneeuw gaat gebeuren is maar de vraag! Op het beeld hiernaast kun je trouwens zien dat Feldberg (Schwarzwald) nu al wit kleurt bovenin!

Aan de Zuidkant van de Alpen is het woensdag juist zachter dankzij föhnachtig weer. Met behulp van de zon kan het daar 9°C tot 13°C worden, in de Noordelijke dalen 3°C tot 8°C en woensdagnacht betekent dat flinke minus temperaturen.

Donderdag blijft het nog enigszins wisselvallig in de Alpen. De Noordzijde van de Alpen houdt bewolking met hier en daar een beetje neerslag. Aan de Zuidkant wisselen bewolking en zon elkaar af en blijft het overwegend droog. In de bergen is het milder weer en de 0°C grens ligt dan rond de 2000 meter.

Maar dan komt ie! Vanaf vrijdag wordt het feest, sneeuw aan alle kanten! Er is zeer koude lucht onderweg uit Scandinavië, en in de loop van vrijdag zal dat betekenen dat er in heel Duitsland sneeuw kan vallen. Ook het KNMI houdt rekening met sneeuw dit weekend in Nederland. In het weekend hangen de temperaturen ook overdags rond de nul graden! Goede wintersport omstandigheden dus voor de middelgebergten (last minute winterberg dus? Zie de sneeuwvoorspelling onderaan dit bericht!).

Hier een paar snow-forecast tabellen om te kijken hoeveel sneeuw er zoal wordt verwacht! LET OP, dit zijn de waarden voor elk dalstation. Op de hogere pistes dus nóg meer sneeuw! Yihaa!!!

VAL THORENS:


SAAS FEE:

ST. ANTON:

ISCHGL:

FISS:

KITZBÜHEL:

WINTERBERG:

SULDEN (Italië):

Source: snow-forecast.com, wetteronline.de

Lees ook:Winters wit in Winterberg: dit weekend op de latten
Lees ook:Het Alpenweer voor komende week
Lees ook:Het Alpenweer: plaatselijk 1 meter Sneeuw Zuidkant
Lees ook:Het Alpenweer: Zuidkant geniet veel Sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: verse poeder alert!

2 reacties op “Let it snow, let it snow, let it snow :) !!!

  1. Jürgen

    Bedankt voor de info Jesper. Ik kan haast niet wachten om te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jesper

    Hetzelfde hier Jürgen, weinig geduld als ik die voorspellingen zo zie! Wanneer ga je?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.