Het Alpenweer voor komende week

Zoals je kan zien op de webcams is het op de meeste plekken opgeklaard en is er duidelijk veel sneeuw gevallen. Hierboven een prachtig uitzicht vanaf de Greitspitz in Ischgl. Hoe het weer voor de komende week eruit ziet, lees je hier…

A

Netzoals de wolken VANDAAG vanuit Zwitserland boven de Alpen zijn weggetrokken, zal het tegen de avond vanuit Zwitserland weer dichttrekken. Hieronder is dat goed te zien bij de Matterhorn. Met deze bewolking komt dus ook weer nieuwe sneeuwval. Aan de Noordkant van de Alpen ligt de max. temperatuur zo rond het vriespunt. Aan de Zuidkant max. 3°C tot 8°C.

A
A

Op MAANDAG kan er wederom gerekend worden met behoorlijke sneeuwval (zie kaart). In Zwitserland zal de meeste neerslag ‘s ochtends vallen, de Zuidkant van Oostenrijk krijgt dit ‘s middags mee. Aan de Noordkant ligt de sneeuwgrens rond de 500 meter. ‘s Avonds zal het dan ook in het Noord-Oosten van Oostenrijk gaan sneeuwen. Daarbij zal het maandag ook nog steeds flink koud zijn.

DINDSDAG misschien nog een beetje sneeuw aan de Alpen Noordkant, maar verder geen bewolking boven de rest van de Alpen. ‘s Avonds zal het dan ook aan de Noordkant opklaren en stoppen met sneeuwen. Ook zullen er nog steeds lage temperaturen worden gemeten: tussen de -3°C en 1°C in de dalen, alleen in Süd-Tirol kan het iets warmer worden met temperaturen tussen de 5°C en 8°C in de dalen.

Hoe ziet het er dan uit voor de rest van de week? Een flink thermo-ondergoed alarm zou ik zeggen! Het blijft erg koud, met aan het eind van de week mooie heldere dagen met weinig wind. PERFECTE POEDER OMSTANDIGHEDEN DUS KOMEND WEEKEND bij de SEIZOENSOPENING in ISCHGL! Kijk maar > een paar snow-forecast tabellen op een rij van reeds geopende skigebieden:
A
A
A

VAL THORENS:
A

A
A
A

ST. MORITZ:
A

A
A
A

LIVIGNO:
A

A
A
A

ISCHGL:
A

A
A
A

SCHLADMING:
A


A
A

Source: wetteronline.de, snow-forecast.com

Lees ook:Sneeuw tussenstand voor Seizoensopeningen!
Lees ook:Let it snow, let it snow, let it snow :) !!!
Lees ook:Het Alpenweer: plaatselijk 1 meter Sneeuw Zuidkant
Lees ook:Het Alpenweer: Zuidkant geniet veel Sneeuw
Lees ook:Het Alpenweer: Sneeuw…Pauze…en Weer Sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.