Reisverslag Toon: met de familie naar Winterberg

Het eerste echte reisverslag van het seizoen! Toon laat jullie meegenieten van zijn wintersport vakantie met zijn gezin. Van 12-14 december 2008 zijn ze een lekker weekendje in de sneeuw geweest in het Duitse Winterberg. Bedankt Toon, mooie foto’s en zelfs een Youtube clip. Uiteraard wordt de SkiBoot-Butler alvast naar je opgestuurd!
:
:
:
:


Een weekendje met de familie naar de sneeuw in Winterberg: 12 t/m 14 december 2008

Vrijdag 12 December:
‘s Morgens nieuwe skis gaan kopen voor een nieuw seizoen. Na lang wikken en wegen werden het Rossignol Z6 oversize, aan de zeer redelijke prijs van 350 Euro. Ook nog een extra slee voor de kinderen van 2 en 4 en natuurlijk nieuwe skibroeken en sneeuwschoenen voor hen daar die weer te klein bleken te zijn geworden. In afwachting van het grotere werk in de Alpen is de verlokking om de skis al even uit te testen in Winterberg te groot, te meer daar de sneeuwomstandigheden goed beloven te zijn, alsook de weersvooruitzichten. ‘s Avonds met volgepakte auto naar Langewiese, op 10-tal kilometer van Winterberg. Van omgeving Antwerpen toch meer dan 4 uur over gedaan, door files in omgeving Dortmund. Aangekomen in Landhotel Gasthof Zur Post bleken we de enige gasten te zijn voor dat weekend, terwijl er toch een 20-tal kamers waren. Volledig wit landschap en lekker koud (-7C).

Landhotel Gasthof Zur Post in Langewiese
:
:
:

Zaterdag 13 December:
Ontbijt pas vanaf 8h30, en met 2 jonge kinderen is dat lang wachten, zeker ook als je nieuwe ski’s wil uitproberen. Naar het skigebied Postwiese gereden (Neuastenberg), 7 liften en 15 pistes. Onder de kerk van Neuastenberg gratis geparkeerd naast de Atomic sikverhuurwinkel waar we voor mijn vrouw en de 2 kinderen skis en skibotten huurden. Bewolkt weer en koud maar gelukkig niet teveel mist of wind. De hele verdere dag geskied in dit gebied, alsook de kinderen verder leren skiën, wat natuurlijk afgewisseld werd met het nodige sleeën.

Skigebied Postwiese

:
:

Dagkaart voor het gebied 19.5 Euro. Toch nog ergens een stukje diepsneeuw gevonden. Eerste impressie van de skis is dat ze erg polyvalent zijn, zowel op de ijzige stukken alsook in de diepsneeuw, perfect dus. ‘s Middags Sauerbraten gegeten, bleek dat ze er echt wel een halve fles azijn in gegoten hadden, volgende keer toch maar weer de bratwurst.

In de namiddag naar Winterberg dorp om even door het centrum te wandelen en gluhwein te drinken.
‘s Avonds vrouw en kinderen in bed gelegd en naar de avondski in Winterberg zelf. Van 18u30 tot 22u voor 15 Euro en iets meer dan de helft van de circa 20 liften geopend, waaronder ook de 4 stoeltjesliften. Pistes super geprepareerd en perfecte zichtbaarheid. Bijna niemand op de pistes en nooit aanschuiven aan de liften, een heerlijk skiavondje dus. Moeilijke pistes zijn er wel nergens te bespeuren.

Avondski in Winterberg

:
:

Zondag 14 December:

Na het late ontbijt richting Winterberg. Prachtig weer. Aan de Rauher Busch lift geparkeerd. Daar bleek een rollend tapijt en kinderpiste  te zijn, wat op enthousiasme werd onthaald bij de kinderen die dat nog kenden van vorig jaar in Les Menuires. Na een paar pogingen ging de kleinste van 2 al aardig de helling af. De poortjes om door te skien waren wel essentieel want zonder poortjes vond hij het maar flauw. De grootste van 4 vond zijn techniek van vorig jaar terug en slalomde gezwind rond de stokken. Daar dit perfect ging nam ik hem mee op de stoeltjeslift en hebben we samen de helft van het gebied afgeskied.

Winterberg

Postwiese in de zon ditmaal:

De kinderen in actie in Winterberg:

:
:

Natuurlijk ook break met warme chocomelk tussendoor. ‘s Middags de obligate bratwurst en Goulash-soep. In de namiddag skis terug binnen gedaan in Neuastenberg en terug naar Belgie. Drie en half uur later moe en voldaan terug thuis, uitkijkend naar de volgende skireis.

EINDE

Lees ook:Skigebied Winterberg vanaf morgen geopend
Lees ook:Langzamerhand ook lente in Winterberg
Lees ook:Perfecte sneeuw en pistes in Winterberg!
Lees ook:Winterberg misschien donderdag al open
Lees ook:Momenteel prima skien in Winterberg

0 reacties op “Reisverslag Toon: met de familie naar Winterberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.