Het Alpenweer: enige sneeuw aan Zuid-Westkant

Over het algemeen overheerst de zon in de Alpen. Alleen de Zuid-Westkant kan te maken hebben met sterke bewolking en op maandag ook verse sneeuw. Dit kan plaatselijk tot zo’n 30cm oplopen.
:
:

Zondag:
Vandaag, nadat de nevel opklaarde, scheen voornamelijk de zon. Dit gold zowel aan de Westkant van de Alpen als aan de Oostkant. De temperaturen zijn ook nog laag met -3/ -9°C op 2000 meter en -12/ -13°C op 3000 meter hoogte.

Maandag:
Ook maandag zal overwegend zonnig zijn in de Alpen. Wel bereiken enkele wolken de Noord-Westkant. In de Zuidelijke Franse Alpen en in Wallis blijft het sterk bewolkt en kan er op sneeuw gerekend worden. Plaatselijk kan dat toch nog zo’n 30cm opleveren!

Rest vd week:
Aan de Zuid-Westkant van de Alpen kunnen dinsdag nog enkele wolken voorkomen, sneeuw zal er (helaas) niet meer vallen. Voor de rest van de Alpen zal de zon dinsdag en woensdag overal overtuigend van zich laten spreken. Wel wordt het wat milder in de bergen, zo stijgt de temperatuur op 2000 meter in de Oostalpen tot zo’n -1/ -3°C. Aan de Noordkant van de Alpen heeft men dan te maken met föhn-effecten waarbij zelfs op 3000 meter de temperatuur niet onder de -3/ -7°C zal komen

Lees ook:Het Alpenweer: plaatselijk 1 meter Sneeuw Zuidkant
Lees ook:Het Alpenweer: evt. Sneeuw Noordkant
Lees ook:Het Alpenweer: Zuidkant geniet veel Sneeuw
Lees ook:Het Alpenweer voor komende week
Lees ook:Alpenweerpraat: verse poeder alert!

4 reacties op “Het Alpenweer: enige sneeuw aan Zuid-Westkant

  1. Dr Jobo

    Hallo

    Aan welke kant van de alpen ligt Solden en Hochsolden ?

    Alvast Bedankt

    Jobo

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Toch wel een goede vraag wat waarvoor wordt gehanteerd, de alpen zijn een langgerekt gebied en geen perfect vierkant/ rondje. Is daar een standaardkaartje voor?
    Ik ga 10 januari naar Flaine maar waar ligt dat dan, ik zou zeggen zuid west

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jesper Engels

    Beste Jeroen, inderdaad een moeilijk geval Frankrijk. Als je naar Flaine op google maps kijkt http://maps.google.de/maps?f=q&hl=de&geocode=&q=flaine,+france&sll=51.151786,10.415039&sspn=19.253434,39.550781&ie=UTF8&ll=45.413876,5.273438&spn=10.749708,19.775391&t=h&z=6&iwloc=addr dan zie je dat Flaine toch behoorlijk Noordelijk ligt. De Haute-Savoie, waar Flaine toe behoort, heeft dan ook met Noord-(West) Alpenweer te maken. Zo ook de Savoie en Isere regio’s. De andere regio’s zijn dus de Zuid Alpen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.