Galtür Heeft Grootste Sneeuwpop van Europa

Terwijl ze in Ischgl druk bezig zijn aan de sneeuwsculpturen, zijn ze een dorpje verder al klaar! In Galtür staat namelijk deze sneeuwpop, Emil genaamd, van 16 meter hoog! Hij bewaakt het nieuwe concept van Galtür, Silvapark.
:
:
:
:
:

Over Galtür
Galtür ligt aan het einde van het Paznauntal (Tirol), een kwartiertje voorbij Ischgl. De lokatie van Galtür is echt geweldig! Het Paznauntal is hier namelijk op zijn breedst, wat betekent veel zon tot in het dal. Ook valt hier beduidend meer sneeuw dan in de rest van het dal. Het skigebied beslaat zo´n 40km piste, voornamelijk geschikt voor de beginners en licht-gevorderden. Toch hoef je je als gevorderde skier of snowboarder niet te vervelen: de afdalingen zijn geweldig, er zijn wat off-piste mogelijkheden en er is een funpark. Vorig jaar is Galtür begonnen met een soort reorganisatie van het skigebied, dit concept heet Silvapark.

Silvapark en de 6 zones
Het Silvapark skigebied is in 6 zones ingedeeld, namelijk:

1. “Zwergerlwelt”: Je kent ze wel, de rijkelijk versierde kinderweides. Hier vind je onder andere een hobbelbaan, poortjes, een glijbaan en een iglo. Skiplezier voor de allerkleinsten dus.

2. “Abenteuerland”: Dit gedeelte is voor de iets verder gevorderde kinderen. Het mooiste vind ik de speciale kinderingang bij 4 skiliften zodat zij niet lang hoeven te wachten (sowieso nooit echt druk daar maar goed). Zone 2 bestaat uit griezelige avonturen pistes. Ook is er het Jägerpfad waar kinderen alles over de planten en dieren leren. Verder hobbelpaden, een reuzenslalom met tijd vermelding, en tunnels.

3. “Actionpark”: Een extreme zone voor de waaghalsen. Hier vind je bijvoorbeeld een buckelpiste en een snelheidsbaan. Ook het BetterPark behoort tot zone 3, met Rails, Mini Wall, Straight Box, Curved Box, Rainbow Box, Double Box, en een natuurlijke halfpipe.

4. “Heldenreich”: Ook niet misselijk zijn deze off-piste stukjes (echt lange afdalingen zijn het helaas niet) waar je leuke cliffjumps kan maken. Echt voor de gevorderden dus. Ook kun je een off-piste cursus doen in dit gebied.

5. “Pistenparadies”: Uiteraard is dit het allerbelangrijkste, gewoon goed onderhouden piste afdalingen. In Galtür zijn 10 Liften, 40 Kilometer Piste (6 km licht, 24 km gemiddeld, 10 km moeilijker, 3 km ski route). Sterktepunt van Galtür: rustige pistes en praktisch nooit in de rij staan. Leuk is ook de “Nachtskilauf” en, ook niet onbelangrijk, de Après-Ski auf den Hütten. Mijn favoriet daarbij is zeker de Weiberhimml, midden op de piste. Hier vind je de echte Oostenrijkse Après-Ski!

6. “High en Nordic”: Langlaufen en wandeltochten op sneeuwschoenen. Er zijn, bij goede sneeuwomstandigheden, 74 km aan langlaufloipes en wandelpaden/ routes. Zo kun je zelfs naar Ischgl langlaufen.


:
:

Bekijk hier de zones op de skikaart:

:
:

Meer info: galtuer.com

Lees ook:Galtür richt skigebied in naar beleving en doelgroep
Lees ook:130 km Piste Open in Les Portes du Soleil!
Lees ook:Vakantieplannen?? Eerst ff hier kijken!
Lees ook:Last-minute skiën – rekening houden met schoolvakanties
Lees ook:Welk oppervlak gebruiken we als skiër?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.