Het gaat sneeuwen, en het wordt KOUD!

Lang verwacht, (niet al te) stil gezwegen, zwaar gehoopt en hopelijk binnenkort toch echt gekregen: DE SNEEUW KOMT ERAAN!

Dit bericht is verouderd. Zie hier voor de meest actuele berichten.

Het is met (lange termijn) modellen altijd maar een beetje afwachten, maar nu is het echt niet meer te verkomen – er komt echt verse sneeuw; op sommige plekken zal een dikke halve meter vallen – als het al niet meer is. De vorstgrens gaat eindelijk ook echt omlaag – zelfs in de dalen wordt het bitterkoud.

Op het kaartje hierboven geeft het aantal sneeuwsterretjes de intensiteit van de sneeuwval aan. Dit is een momentopname van 23 januari 's avonds, maar vanaf 22 t/m 24 januari gaat het in ieder geval flink sneeuwen.

Zo zien we het graag… flinke sneeuwval! (Zie hierboven).

Maar het wordt dus ook ontzettend koud. De paars/roze gebieden geven temperaturen aan onder de 25 graden celcius – onder nul welteverstaan. DUS WARM INPAKKEN!!!

Lees ook:Sneeuwverwachting lange termijn… zou het dan toch??
Lees ook:Het Alpenweer voor komende week
Lees ook:Voorspelling: sneeuw in de alpen op 6 en vanaf 9 feb!
Lees ook:Update sneeuwverwachting: Oostenrijk profiteert het meest van sneeuw op 6 feb.
Lees ook:De sneeuw komt eraan!

7 reacties op “Het gaat sneeuwen, en het wordt KOUD!

  1. Ruud

    Het is zeker lang verwacht..
    Nu maar hopen dat het zo blijft..:)

    Mooi Blog met zeer veel diverse onderwerpen, ik volg het elke dag dus ben zeker een fan van je blog. Wat ik echter mis is dat je wel wat meer foto’s van ski gebieden zou mogen plaatsen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire, Redactie

    @Ruud – dank je wel! Ik zal mijn best doen, en bij deze ook het verzoek aan jullie lezers om je plaatjes aan mij te sturen, dan kan ik ze plaatsen!

    @Snowboarder001: aha, deze site (is ie van jou?) prikt de GFS modellen. Ook cool; zal er zeker eens wat uit gebruiken. Thanks!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Snowboarder001

    nee, hij is niet van mij ;) gevonden op een forum en ik vind ze zeer duidelijk..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Chob

    Beste Claire,

    Overal lees je in de voorspellingen over het noorden, oosten, zuiden en westen van de Alpen. Waar er wel sneeuw valt en waar niet. Ik snap dat je dit ahv een kompas gemakkelijk zelf kunt zien als je er bent. Maar bestaan er geen sites die aangeven welke hellingen/gebieden/bergen op welke richting liggen zodat je ahv de berichten je trip kunt plannen?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Dirk

    Volgens mij klopt die weerkaart van sneeuwhoogte.nl niet. Die is van 22 december. Het kaartje voor de komende drie dagen laat een heeeeel ander plaatje zien gelukkig!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Claire, Redactie

    Aangepast!
    @Dirk: Ik dacht slim te zijn en een plaatje te pakken dat automatisch update, maar werkte dus toch niet.
    @Chob: Ik ken geen sites waarop noordhellingen etc staan aangegeven. Ik vrees dat je per gebied locaal zult moeten kijken. Maar over het algemeen valt een flinke dump sneeuw echt wel op zowel de Noord- als de Zuidhellingen. Alleen bij föhn is dit anders; en als bijv. na een lange periode zonder verse sneeuw de Zuidhellingen al zijn weggesmolten en op de Noordhellingen nog goed geskied kan worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.