Reisverslag Lonneke: Fins lapland

Persoonlijk zou ik het dolgraag eens doen: een reis naar en door Fins Lapland. Geweldig lijkt 't me: sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, sneeuwscooteren en natuurlijk voor de husky's, de rendieren en het noorderlicht. Dat het geweldig ís blijkt wel uit het zeer uitgebreide reisverslag van Martijn en Lonneke die er eind januari naar toe vertrokken. Neem er even een kopje koffie o.i.d. bij en geniet!

Zondag 27 januari
Vertrek naar Sallatunturi

6 uur. Mijn wekker, Martijn zijn wekker en het irritante wekkergeluid van de gsm doen uitermate goed hun best om ons wakker te krijgen. Slaperig en met complete skihellingen onder onze ogen staan we naast ons bed en verzamelen onze spullen die we tot vannacht 2 uur in onze tassen hebben gefrot. Ietsjes vergist in de tijd; ik door weer dat stomme idee te hebben om een schoon huis achter te moeten laten en Martijn, tsja, die laadt chronisch zijn tas altijd pas op het allerlaatste moment in. Een kort nachtje dus van maar 4 uurtjes slaap, maar dat zijn we snel vergeten als het inmiddels is doorgedrongen; we gaan op vakantie! Op naar de husky's, de rendieren en de hopelijk bergen sneeuw, we hebben er erg veel zin in!

De tas inpakken viel overigens niet mee; het was nog moeilijk kiezen welke van de zoveel skipakken we meenemen, welke handschoenen (of toch maar wanten?) en al de thermo-onderkleding moet ook maar mee. Met het oogpunt op de afschrikwekkende lage temperaturen in Lapland gaan we maar voor warm, dus gewapend met wanten, verwarmbare inlegzooltjes, handwarmers en een dood konijn vertrekken we richting Schiphol. Voor de lezers die denken dat ik een opgezette flappie in mijn tas meezeul is misschien enige uitleg op zijn plaats. Met dit dode konijn bedoel ik natuurlijk mijn lekker warme bontmuts, gemaakt van o.a. een konijnenvachtje. Ja, zelfs ik, dierenliefhebster ten top, heb me ooit laten verleiden tot het kopen ervan. Het heeft me destijds wel wat slapeloze nachten bezorgd (net goed) maar nu gaat hij dan toch echt van pas komen in het barre klimaat van Lapland.

Lees verder 

Lees ook:Nu ook webcams bekijken van Lapland
Lees ook:Dromen van een winters avontuur
Lees ook:Husky slee tocht in Tignes
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:NL’s glorie in de sneeuw: ICEMAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.