Dromen van een winters avontuur

Het is één van de dingen die ik absoluut nog eens wil doen: winter in Lapland. Het lijkt me fantastisch om op een slee, getrokken door poolhonden een tocht te maken. Genietend van de kou, het poollicht en van elkaar. Kan het romantischer? In Lapland kan 't!

Echte winter
Lapland heeft winters zoals winters zijn bedoeld. Koud en wit. Echt heel koud is het niet. Bovendien ben je actief bezig. Een dikke min 20 graden is niks bijzonder. In die ultrawinterse omgeving kun je allemaal ultrawinterse dingen doen. Je krijgt er thermo-pakken bij die je over je eigen kleding aantrekt, en natuurlijk warme laarzen en wanten.

Huskytocht 
Natuurlijk hoort een huskytocht absoluut bij dit avontuur. Als bestuurder sta je achter op de slee en moet je af en toe de rem in de sneeuw trappen om de honden af te remmen. De passagier zit in de slee met een paar rendiervellen over zich heen. Uitkijkend op de konten van zes graatmagere honden gleden we door een sprookjesachtig sneeuwlandschap.

Spektakel
Van een heel andere orde was de tocht met een sneeuwscooter. Hetzelfde mooie landschap alleen een stuk meer lawaai (van die scooters) en adrenaline. Stoer, dat hangen in de bochten.

Meer weten?
www.visitfinland.com

Bron: AD, bewerkt door Saskia

Lees ook:Nu ook webcams bekijken van Lapland
Lees ook:Husky slee tocht in Tignes
Lees ook:Porsche design slee
Lees ook:NL’s glorie in de sneeuw: ICEMAN
Lees ook:Reisverslag Lonneke: Fins lapland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.