Winter World Transplant Games in Sainte-Foy Tarentaise

TransnoworldSainte-Foy Tarentaise, een Frans wintersportgebied, zal in 2010 de gastheer zijn van de zevende Winter World Transplant Games. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat deze sportwedstrijden voor mensen met een transplantie bestonden, maar ze bestaan echt!

:

Van 17 tot en met 22 januari 2010 zullen in Sainte-Foy Tarentaise, in de Franse Savoie, de Winter World Transplant games plaatsvinden. Een wintersportevenement, gericht op het vergroten van het bewustzijn van mensen om donor te worden, en daarmee anderen het leven te redden.

Sainte-Foy

Sainte-Foy is een niet al te groot, sfeervol skigebied. Jarenlang vooral bezocht door toerskiërs en freeriders, wordt dit gebied nu steeds meer ontdekt door de ‘gewone’ wintersporttoerist. Je gaat er niet heen voor honderden pistekilometers, maar voor wintersporten in een sfeervolle omgeving. Het nieuwe Sainte-Foy is smaakvol van opzet – geen groot ski-ghetto zoals je elders in Frankrijk wel vindt, maar sfeervolle laagbouw in een prachtige omgeving, omringd door oude dorpskernen waar de sfeer van vroeger nog leeft.

Winter World Transplant Games

De games zijn meer van recreatief dan competitief, en er vooral op gericht om het bewustzijn voor donoren en de mensen die zij kunnen helpen, te vergroten. Toch zullen er wel medailles te winnen zijn, in allerlei disciplines, waaronder slalom, reuzenslalom, Super G, parallel slalom, snowboarden, cross country en biathlon. Buiten het wedstrijdprogramma om zijn er allerlei andere events, waaronder lezingen en symposia, maar ook ski jöring en nachtelijke fakkelafdalingen. En ge-après-skied zal er ook worden…

Toen ik het nieuwtje over deze games hoorde, was ik niet echt enthousiast. Weer iets in de trant van ‘Olympische Spelen voor mensen wiens ringvinger korter is dan hun wijsvinger’, zeg maar. Maar: het doel is ook niet de competitie, maar mensen bewust maken van het feit dat ze als donor levens kunnen redden. En dat is een doel dat ik wel een warm hart toedraag!

Meer informatie vind je op de site van de Winter World Transplant Games.

Lees ook:Cool Runnings: het Jamaica Ski Team
Lees ook:Winter X Games in Tignes: mooie beelden!
Lees ook:WK Snowboarden: Seppe Smits Wint Zilver op Big Air
Lees ook:X-Games 2010: Shaun White crashed hard, en dan…
Lees ook:Topskiërs trainen in Snowworld Landgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.