Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?

Ieder skigebied zal jaarlijks moeten investeren in het gebied. Investeringen in vooral skiliften zijn dan noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de vraag en de capaciteit op peil te houden. Ook voor het seizoen 2007-2008 is er op veel plekken in Oostenrijk hard gewerkt aan nieuwe en verbeterde liften. Het lijkt er op dat de standaard nu 8 persoonsliften MET stoelverwarming is…Een overzicht!

KARINTHIË

In Karintihie, op de Gerlitzen wordt eind november de eerste 8-persoons stoeltjeslift in gebruik genomen. De „Neugarten 8-er Carvingjet" met een capaciteit van 3.500 personen per uur vervangt een sleeplift, waardoor de piste 200 m breder wordt. Kijk, dat is fijn: mooie, nieuwe lift, snel in de lift en ook nog eens een stuk piste erbij! Hier vind je meer informatie over deze lift.

TIROL

Overgurgl-Hochgurgl
Dit skigebied timmert de laatste jaren ook aardig aan de weg. We hebben er ook al een apart bericht aan gewijd. Er komen daar dan ook 3 nieuwe cabinebanen bij. Naast de 3 nieuwe liften, Top Schermerbahn 3000, Hohe Mut Bahn Sektion I en II, wordt er ook nog een nieuwe restaurant gerealiseerd (zie afbeelding). Wist je trouwens dat het gebied al op 16 november a.s. geopend wordt? Klik hier voor meer informatie daarover: www.obergurgl.com en www.oetztal.com  

Pitztal

Ook in het Pitztal wordt een nieuwe 8-persoons gondellift in Mittelberg gebouwd. De lift is 2,4 kilometer lang, vervangt de lange sleeplift Mittelbergjoch I en is in 9 minuten op 3.285 m. Daarnaast is er de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Gletschersee met verwamde zittingen vervangt de toenmalige 2-persoons stoeltjeslift. Kijk hier voor meer informatie: www.pitztal.com

Ischgl

Ha, de plek waar ik in februari naar toe ga, doet ook mee! In Ischgl is de bestaande Fimbabahn I en II vervangen door een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift met verwarmde zittingen. Per uur kunnen 2.800 personen vervoerd worden. De bouw kun je hier volgen. Ook wordt er een nieuw restaurant gebouwd.

Wilde Kaiser Brixental

Acht-persoonsliften met stoelverwarming lijken de nieuwe standaard in skiliftenland, want ook in de regio Wilder Kaiser Brixental loopt komende winter een 8-persoons stoeltjeslift met overkappingen en verwarmde zittingen naar de Steinbergkogel. De capaciteit wordt van 1.300 naar 3.255 personen per uur verdubbeld.

Ehrwald 

In Ehrwald wordt deze winter de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift „Gaistal" naar de Ehrwalder Alm in gebruik genomen. De stoetjeslift is uitgrust met overkappingen en verwarmde zittingen en per uur zo'n 2.00 personen vervoeren. Klik hier voor de foto's van de voortgang.

VORARLBERG
Bludenz

Ook in het Brandnertal in de Alpenregion Bludenz wordt keihard gewerkt aan de 8-persoons gondelbaan (jawel, weer die 8). De „Dorfbahn", vervangt de oude stoeltjeslift „Niggenkopf" Sektion I en loopt van het dorp in drie minuten naar het skigebied. Van het bergstation van de dorpsbaan kom je dan bij het dalstation uit van de nieuwe panoramabaan „Burtscha". Deze pendelbaan verbindt de skigebieden Brand en Bürserberg. Ook het aantal sneeuwkanonnen wordt uitgebreid.

Damüls

In Damüls in het Bregenzerwald is men bezig om de skigebieden Damüls en Mellau te verenigen. Twee nieuwe 6-persoons stoeltjesliften naar de Elsenkopf en naar de Hohe Wacht gaan in bedrijf. In totaal staan in Damüls nu 64 kilometer pisten ter beschikking. In Damüls start het seizoen trouwens op 8 december a.s.

Kleinwalsertal

In het Kleinwalsertal hebben ze nog niet zo'n behoefte aan een 8-persoonslift. Daar doen ze het met een nieuwe 4-persoons stoeltjeslift. De toegang is direct naast het Walserhaus in Hirschegg. De lift voert naar het skigebied Heubergmulde, dat ook vanuit Riezlern en Mittelberg bereikbaar is.
Internet: www.kleinwalsertal.com

Lees ook:Stoeltjes en gondels in één lift in Tirol
Lees ook:Palüdbahn in Brandnertal wordt vernieuwd
Lees ook:Veel wintersportnieuws uit de Savoie (Frankrijk)
Lees ook:Innovatie in Fügen en Kaltenbach
Lees ook:Mooi overzicht innovaties in Frankrijk

Eén reactie op “Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?

  1. Martijn

    Misschien begrijp ik het stukje tekst van Ischgl verkeerd, maar er komt toch een nieuwe 8-persoons GONDELbaan met stoelverwarming?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.