Innovatie in Fügen en Kaltenbach


Afgelopen vrijdag had ik het genoegen een gemoedelijke perslunch bij te wonen met de nieuwste informatie uit het Ski-Optimal skigebied van de dorpen Fügen en Kaltenbach in het Zillertal. Martha Schultz gaf een verfrissende kleine presentatie en tot ieders verbazing bleek zij veel meer dan een PR-dame, nl. de marketing manager van het bedrijf van haar familie die eigenaar is van de liftinstallaties in maar liefst 5 (lees "vijf") skigebieden. Wie het niet gelooft moet maar eens op www.skifidelity.at gaan kijken. De familie is ook nog eens eigenaar van enkele hotels in deze skigebieden waaronder ook de zeer exclusieve en authentieke Kristallhütte.

Lees hieronder wat er nieuw is in het Hochzillertal.
In het Hochzillertal-Kaltenbach skigebied zijn twee nieuwe liften gebouwd: een 8p-cabinebaan vanuit het dorp naar de sneeuwzekere Zentralstation. Deze lift elimineert de wachttijden in het dorp en maakt ook bijvoorbeeld het nachtskiën op de Stephan Eberharter Goldpiste een stuk aangenamer. Om nieuwe congestie hogerop te voorkomen is er tevens een nieuwe 8p-verwarmde-stoeltjeslift naar het Öfelerjoch (2362m) gebouwd.

In het aparte Spieljoch-skigebied van Fügen is een nieuwe kunstsneeuwinstallatie gebouwd waardoor het dorp nu kan pronken met de langste besneeuwde dalafdaling van het Zillertal (hoogteverschil ruim 1200m). In het dorp is een Therme gebouwd met zwembad, sauna en andere wellness faciliteiten.

Al met al kan het gebied de concurrentie met de andere populaire bestemmingen in het Zillertal (Zell am Ziller-Gerlos, Mayrhofen) zeker aan, hoewel de heftige après-ski toch niet hier gezocht moet worden. Zie voor meer informatie www.ski-optimal.at.

Lees ook:Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?
Lees ook:Dutch Design en Swiss Quality in droomgebiedje Vals (CH)
Lees ook:Politie Ontruimt Skilerarenkelder in Mayrhofen
Lees ook:Welke zijn De Beste Skigebieden van de Alpen?
Lees ook:Wintersport in Bulgarije: anders, goedkoop en ook wit!

Eén reactie op “Innovatie in Fügen en Kaltenbach

  1. Geert

    Ga al jaren naar Hochfuegen en moet zeggen dat dit een zeer goed skigebied is voor de betere recreant. Rustige pistes, redelijk veel zwart en zeer goed geprepareerd. In de meeste gevallen gewoon ruimte om volle bak de lift in te skieen. Apres ski inderdaad niet zoals in andere gebieden, maarja, daarvoor ga ik ook niet op skivakantie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.