SunnAlm-Bahn: de modernste Doppelmayr stoeltjeslift

In het skigebied Rifflsee in het Oostenrijkse Pitztal hebben ze een primeur: de modernste zespersoons stoeltjeslift van Doppelmayr! Een lift die de hoogte van de zitting automatisch aanpast aan de kleinste persoon die in wil stappen. Dit maakt het voor kleine kinderen een stuk veiliger om in te stappen, en zo hoeven ze niet meer te worden opgetild.

Het dalstation van de SunnAlm-Bahn ligt op 2130 meter, en het bergstation op 2350 meter richting de Muttenkopf. Vanaf dit skiseizoen zal de SunnAlm-Bahn een oude sleeplift vervangen.

Stoelverwarming

SunnAlm-Bahn

Bij zo’n moderne lift kan een kap, en de stoelverwarming natuurlijk niet missen. Die stoelverwarming wordt de laatste tijd in een hoop nieuwe liften ingebouwd. Hoewel het lekker en comfortabel klinkt, vind ik het echt drie keer niks. Een wintersporter kan er zelf toch wel voor zorgen dat hij zich goed kleedt, en het dus niet snel koud krijgt. Dan heb je zo’n stoelverwarming echt niet nodig. Bovendien: als het sneeuwt, smelt de sneeuw op die lauwe stoel, en zit je in een plas water.

Meer informatie: hier.

Lees ook:Pantoffels of skischoenen?
Lees ook:Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?
Lees ook:Zin en onzin van stoelverwarming
Lees ook:Eerste Skilift op Zonne-Energie
Lees ook:Kindvriendelijk Pitztal: Kids onder 10j gratis skipas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.