Alpenweerpraat: tijdelijk flink warmer?

Na de sneeuw van vannacht is het in Frankrijk alweer opgeklaard. Ook in Zwitserland en Oostenrijk schijnt de zon vandaag geregeld, alleen in Italië is het grotendeels bewolkt en kan nog een vlok sneeuw vallen. Het wachten is nu op de volgende sneeuwbrenger vanuit het westen.

Vanmiddag neemt de bewolking alweer toe in Frankrijk en vanavond begint het daar te sneeuwen. De sneeuw houdt tot en met morgen aan en breidt zich over de hele zuidkant van de Alpen uit. In Italië valt op verschillende plaatsen weer tot een halve meter, maar ook het zuiden van Zwitserland krijgt een flink pak sneeuw erbij. De vorstgrens ligt rond 1300-1500m. De noordkant moet het doen met maximaal 20cm boven 1200m.

Donderdag trekt de sneeuw geleidelijk naar het oosten weg en klaart het op, maar 's avonds trekt het opnieuw dicht. Tijdens en na het weekend neemt de onzekerheid toe. Gisteren kwamen al verontruste reacties binnen over extreem hoge temperaturen voor komend weekendDie kans is inderdaad reëel maar het is de vraag voor hoe lang. Grootschalig blijft de stroming nog zuidwestelijk, de onzekerheid zit hem in het al dan niet oprichten van hogedruk boven Engeland vlak na het weekend. Ik hou het erop dat het in het weekend tijdelijk een stuk warmer wordt, met na het weekend een daling van de temperatuur en sneeuwkansen voor de noordalpen.

Vrijdagochtend passeert een storing die tot boven 1500m regen geeft. Zaterdag komt daar nog een warmtefront overheen zodat het tot boven 2000m gaat regenen. De vorstgrens ligt het hoogst in de Franse en Italiaanse Alpen. In tegenstelling tot de afgelopen week lijken die gebieden dit weekend de meeste zon te gaan krijgen.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend na de sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: toenemende kans op (wat) neerslag
Lees ook:Alpenweerpraat: sneeuw in Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: verse poeder alert!
Lees ook:Alpenweerpraat: Frankrijk verzinkt in de sneeuw

3 reacties op “Alpenweerpraat: tijdelijk flink warmer?

  1. jeffrey

    Ik hoop zo dat je gelijk krijgt Roel!!
    Laat dat hoog zich maar ontwikkelen boven de Britse eilanden. Wanneer denk je hier meer duidelijkheid in te kunnen geven?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    De komende dagen wordt het wel duidelijk, maar zelden vond ik een verwachting maken lastiger dan nu. Zelfs de Deutsche Wetterdienst (DWD) zegt in hun beoordeling voor de lange termijn: “Nichts Genaues weiß man nicht”. Grote onzekerheid ook daar.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dupont Jo

    Hallo

    Dus ik ga zeker de zaterdag en zondag regen krijgen in Zell am See ? Of is er een kans dat het droog blijft ?

    Alvast Bedankt

    Groetjes Jo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.