Alpenweerpraat: winters speldenprikje voor Oostenrijk

Heel even doet de winter van zich spreken in Oostenrijk. Helaas niet in de vorm van sneeuw maar door een tijdelijke afkoeling. Lag de temperatuur in de dalen de afgelopen week ruim in de plus, zaterdag komt het kwik nauwelijks nog boven nul.

 

Op 2000m gaat het overdag zelfs flink vriezen, tot -14 in het oosten van het land. In Vorarlberg blijft het kwik steken bij zo'n -4 graden. Verder naar het westen wordt de invloed van de kou snel kleiner. Zo is er in Frankrijk weinig te merken van lagere temperaturen. Hier blijft de nulgradengrens hangen rond 2000m. Met het binnendringen van de koudere lucht komt er morgen ook tijdelijk wat meer bewolking naar Oostenrijk, maar de zon laat zeker geen verstek gaan.

Zaterdag is het op de meeste plaatsen weer uitgesproken zonnig en vooral in Oostenrijk koud. Vanaf zondag is het terug zachter met veel zon. Ook de vakantiegangers die dit weekend gaan hoeven zich dus geen zorgen te maken over te weinig zon!

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op de Alpenweerpraat SMS-dienst! Heb je daarnaast vragen of suggesties, mail me dan.

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: veel zon, tijdelijk kouder in Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: warm weekend na de sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: belangrijke weersomslag
Lees ook:Alpenweerpraat: lente van korte duur
Lees ook:Alpenweerpraat: vrij zonnige week

3 reacties op “Alpenweerpraat: winters speldenprikje voor Oostenrijk

  1. Michel

    Roel,

    bedankt voor je dagelijkse update ! Super ! Maar wat een ieder denk ik wil horen…kunnen we al sneeuw verwachten. Ik zie op de kaarten rond de 23e wel sneeuw, maar…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Hopelijk hoef ik dus alleen op zaterdag mijn jas aan en de rest van de dagen lekker in mijn bodywaremer en fleece?!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Roel

    @Michel: inderdaad, het is nog zo ver weg. Ik heb het wel gezien maar ik ga er nog geen uitspraken over doen. Pas als dit consequent in de kaarten gaat zitten verwerk ik het in mijn verwachting. Vooralsnog is het de komende 5-6 dagen gewoon ‘Sonne pur’.

    Saskia, veel plezier, je boft!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.