Alpenweerpraat: eerst wisselvallig dan grote dump in aantocht

Momenteel is het prachtig zonnig weer in Oostenrijk. De temperatuur gaat hierdoor wel oplopen zodat het kwik ruim boven de nul graden zal uitkomen. Hier links zie je webcam van Hinterglemm waar je in de verte prachtige wolken laag ziet hangen. Vrijdagochtend vertrekken we er nog een paar daagjes naar toe. Uit die wolken die je ziet zou trouwens nog wel wat neerslag kunnen vallen.

Hieronder een screenshot van sneeuwhoogte.nl die voor vandaag in Hinterglemm zelfs "motijsregen" voorspeld. Dat is een apart fenomeen lijkt me (Roel maar eens naar vragen als ie weer terug is).

 

Enfin, zondag wordt in Oostenrijk een echte overgangsdag naar kouder weer. Er zal al wel neerslag gaan komen die door de hogere sneeuwgrens op sommige plekken helaas in regen naar beneden zal vallen. Maandag wordt het dus kouder. De sneeuwgrens zakt en vooral oostelijk Oostenrijk krijgt te maken met lichte tot matige sneeuwval. Dinsdag wordt het dan nog iets kouder en droger. Woensdag zet deze trend zich voort: nog kouder en zonniger. Donderdag blijft het dan koud en valt er nog wat sneeuw. Als ik de weersvoorspellingen bekijk van na donderdag dan lijkt het erop dat dan wederom flink gaat sneeuwen in Oostenrijk, vooral op vrijdag (goede vrijdag) en zaterdag zou er dan veel moeten gaan vallen. Wat mij betreft hoeft het niet: er ligt voldoende sneeuw en ik ski graag met een zonnetje….Maar ja, ik heb 't niet voor 't zeggen.

 

Frankrijk dan. Frankriijk mag zich verheugen in een behoorlijk zonnige dag vandaag. Het is niet strak blauw, maar hier en daar is er wat sluierbewolking te zien. Niet gek zou ik zeggen. De komende dagen blijft de zon te zien en zal er wat lichte sneeuw gaan vallen, vooral op maandag is de kans daarop het grootste. Na maandag wordt het weer droger en wat kouder. Ook voor de dagen voor Pasen wordt in Frankrijk flink wat sneeuw voorspeld. 

Ook in Zwitserland schijnt momenteel volop de zon en is het met iets boven nul prima wintersportweer. Morgen gaat het weer echter compleet veranderen en kan er veel neerslag vallen. Omdat de vorstgrens rond de 1500 meter komt te liggen kan 't spannend worden of het sneeuw of regen wordt. In iedergeval zal de hoeveelheid groot zijn. Er kunnen verspreid ook onweersbuien voorkomen. Ook Zwitserland komt onder invloed van de koudere lucht die grote delen van Europa (ook Nederland) gaat beheersen en na het weekend wordt 't kouder. Daardoor daalt ook in Zwitserland de sneeuwgrens. Op dinsdag en woensdag wordt dan wat lichte sneeuw verwacht. Het wordt wat eentonig: maar voor de dagen voor Pasen wordt ook in Zwitserland zware sneeuwval voorspeld: er kan gerust een meter sneeuw gaan vallen.  

In Duitsland wordt het ook kouder na het weekend met temperaturen onder het vriespunt. Vanaf donderdag is er kans op sneeuw zodat het heel goed mogelijk zal zijn om met de Pasen nog een paar dagen te skien in Duitsland. 

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Roel is op vakantie.

 

Lees ook:Alpenweerpraat: eerst warm, daarna weer sneeuw
Lees ook:Het sneeuwt hard in Frankrijk!
Lees ook:Alpenweerpraat: houd je paraplu bij de hand, maar ook je sneeuwschuiver
Lees ook:Alpenweerpraat: eerst in het zuiden, later in het noorden sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: eerst veel sneeuw, daarna onzeker

4 reacties op “Alpenweerpraat: eerst wisselvallig dan grote dump in aantocht

  1. Saskia

    Nou, je hebt gelijk Martijn. Laat die sneeuw dan maar vallen!

    Bedankt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Ik was tot afgelopen vrijdag in Hinterglemm en heb gewoon alle afdalingen kunnen maken hoor.

    Was wel frustrerend. Twee ochtenden wakker worden met verse sneeuw (tot in het dal), ‘s middags was die sneeuw ook net zo hard weer verdwenen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. caro

    vrienden van ons zijn nu in hinterglemm en raden aan om de komende week niet naar hinterglemm te gaan omdat de sneeuw heel slecht is. zijn vandaag zelf naar kaprun naar de gletsjer gaan skien omdat het in H. te slecht is

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.