Live Vanuit de Alpen: Rodelen in Fiss

Ben je met kinderen op vakantie en wil je eens iets anders doen? Ga lekker rodelen! In het familievriendelijke dorpje Fiss is de rodelbaan al tig-jaar een vaste prik. Afgelopen zondag testten wij hem met onze 10 maanden oude dochter. Ideaal vermaak voor jong en oud kan ik je zeggen!

:
:

:
:

Een middagje rodelen in Fiss: benodigdheden

– Een rodel: te huur bij de sportwinkels onderaan de Schönjochlift. Wij betaalden €3,- per rodel voor een middagje, goed te doen dus!
- Skipas uiteraard. Mocht je er geen hebben koop dan een enkeltje (€ 8,50) of een halve dagpas mocht je meerdere keren willen afdalen (met iets oudere kinderen wel gewenst).
- Kleding afhankelijk van het weer. Afgelopen zondag (zonnig en warm) voldeed een spijkerbroek perfect. Goede schoenen/ sneeuwlaarzen zijn wel handig voor het afremmen. Zeker ook een zonnebril voor de allerkleinsten meenemen, denk aan de felle sneeuwreflectie!

:
:

De rodelroute
Op het plaatje hiernaast zie je de route. Je neemt dus de Schönjochbaan en bij het middenstation (1920m) stap je uit. Vanaf hier vertrekt de rodelbaan van zo’n 5 km lang. Het eerste stuk tot de Kuhalm is erg relaxed: vlak en breed. Tijd genoeg dus om even in te komen. De Kuhalm is het uitgelezen punt om even wat te drinken onderweg. Ook is hier een speelplaats voor kinderen aanwezig. Vanaf de Kuhalm begint het spectaculaire gedeelte: steil, smal en mooie kombochten! Hier begint het echte werk, je knalt alle kanten op en controle is maar moeilijk te behouden (tot de grote lol van onze dochter natuurlijk).

Genieten van het uitzicht op de rustige Kuhalm

Is rodelen wel geschikt voor kleine kinderen?
Natuurlijk! De rodels zijn groot genoeg voor twee volwassenen, ben je dus met kinderen dan neem je ze simpelweg voorop. Jonge kinderen alleen laten rodelen blijft natuurlijk wel een iets groter risiko, verliezen ze de controle dan vliegen ze al snel met flinke snelheid van het bospad af en daar staan, je raadt het al, harde bomen.

Accommodatie in Fiss
Qua accommodatie is er uiteraard keuze genoeg in Fiss. Bergkönig, direct onder de lift en naast de skischool en skiverhuur is echter een echte aanrader!

"Goed te doen hoor!"

Lees ook:Alpenweerman Roel is vader geworden!
Lees ook:Oppassen in de Skilift – Jaarlijks 1200 ongelukken!
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Aankomst in Sulden!
Lees ook:Almlift in Serfaus-Fiss-Ladis wordt Almbahn
Lees ook:FAQ: met kinderen naar de sneeuw. Hoe pak ik dit aan?

Eén reactie op “Live Vanuit de Alpen: Rodelen in Fiss

  1. hermann

    :-) ))

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.