Los in Laax 3: de laatste restjes poeder


Maandagmorgen vroeg begonnen, met de slaap nog in m’n ogen, en meteen de gondel naar Plaun genomen om vanaf daar de stoeltjeslift naar de Crap Sogn Gion te pakken. Hier de dag begonnen op de eenvoudige blauwe pistes onder de Crap Sogn Gion. Er was bijna niemand op de piste, dus de blauwe pistes lagen er perfect bij. Zonnetje en vers geprepareerde corduroy.

Het gebied onder de Crap Sogn Gion is trouwens de hele dag rustig, goed te skiën en overzichtelijk, een echt beginnersgebied dus. Maar je moet wel van sleepliften houden – dat zal ook wel de reden zijn dat de grote massa deze pistes links laat liggen.


Treis Palas sleeplift


Corduroy racebaan onder de Crap Sogn Gion

Het leuke aan een gebiedje als dit, is dat de poederverslaafden het overslaan. Daarom was er, ruim een dag na de verse sneeuw van zaterdag op zondag, af en toe nog wel een stukje onverspoorde sneeuw te vinden tussen de pistes. Heerlijk!


Toch nog een first track

Wel was het moeilijk skiën door de poeder omdat de helling redelijk vlak is – dan is de vaart er zo uit. Maar zo kon ik meteen even de tips van de gids van gisteren in praktijk brengen: punten van de ski’s op de vallijn gericht houden, en korte bochten maken met het gewicht goed over beide ski’s verdeeld. Dan kom je vanzelf in een lekker ritme, en blijft de vaart er ook nog in.


Ongerepte poeder

Hierna weer even naar de Vorab gegaan, en vanaf daar rechtsaf de zwarte piste naar Alp Ruschein genomen. Ontzettend rustig, perfecte sneeuw, en fantastische uitzichten. Ook hier waren naast de piste nog wel een paar first tracks te maken door de poeder.


Niet druk op de Vorab gletsjer


Rechts, bij het zadelpunt, begint de piste naar Alp Ruschein


35 Vorab – Ruschein


Poeder langs de piste naar Alp Ruschein


Langs de 35 naar Ruschein


Langs de 35 naar Ruschein

Vanaf Alp Ruschein kom je terug het gebied in door een oude stoeltjeslift naar Crap Masegn te pakken. De liftjongen hier was weinig veranderd met vier jaar geleden – allerlei metalen ringen ‘sierden’ nog steeds zijn gelaat, en net als vier jaar terug luisterde hij weer naar de Red Hot Chili Peppers.


Stoeltjeslift van Ruschein naar Crap Masegn

Echt snel gaat het liftje niet, maar dat is geen probleem, want het uitzicht is fantastisch. En dat met een heerlijk zonnetje erbij, puur genieten.


Uitzicht vanuit de stoeltjeslift Ruschein – Crap Masegn

De rest van de dag nog veel geskied, en ook nog een kijkje genomen bij het rocksresort in Laax. Maar daarover meer in een ander bericht.


Rocksresort bij Laax

Mijn andere verslagen over Laax:
Los in Laax!
Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Los in Laax 4: rocksresort
Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied
Los in Laax 6: pistes en restaurants
Los in Laax 7: freestyle paradijs

Lees ook:Los in Laax 6: pistes en restaurants
Lees ook:Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Lees ook:Los in Laax 7: freestyle paradijs
Lees ook:Los in Laax 4: rocksresort
Lees ook:Los in Laax!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.