Los in Laax 6: pistes en restaurants


Uitzicht vanaf de Grauberg boven Flims

Vorige week ben ik teruggekomen van een week prachtig skiën in Laax. Voor wie naar dit prachtige gebied gaat, hier een overzicht met tips voor pistes en pisterestaurants.

Pistes
Het skigebied van Laax heeft pistes voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Beginners, gevorderden, luie skiërs, fanatiekelingen, iedereen vindt hier wat naar zijn gading.

Ja, ik geef het toe, die voorgaande zin zie je terug in de brochure van zo’n beetje élk skigebied, en ja, dan is het vaak de grootste larie die je je maar bedenken kan. Maar in dit geval is het echt zo.


Vorab gletsjer

Vorab gletsjer De blauwe 32 en rode 33 op de Vorab zijn echte brede overzichtelijke racebanen, met door de hoge ligging altijd goede sneeuw. Beginners kunnen er rustig hun bochten oefenen, echt druk is het er meestal niet, en wat meer gevorderden kunnen hier op volle snelheid naar beneden carven.


Dalafdaling naar Falera

Dalafdaling Falera De dalafdaling naar Falera is prima geschikt voor beginners. Niet heel erg breed, maar niet te steil en overzichtelijk. En als je hem niet aan het eind van de ochtend of middag pakt erg rustig.

De 10 naar Flims Een heerlijk lange, en bovenaan redelijke steile afdaling is de 10. Voor gemiddelde skiërs prima te doen. Hij begint bij La Siala op 2800 meter, en zonder ook maar één lift te hoeven nemen, daal je af naar Flims op 1100 meter. Bovenaan is de piste rood, en dus wat moeilijker. Beneden is hij blauw, en een stuk makkelijker. Daar slingert hij door het bos.

De 65 naar Laax Een zwarte piste met 1100 meter hoogteverschil is de 65, die van de Crap Sogn Gion naar Laax loopt. Zwart omdat hij zo steil is, maar niet overdreven veel buckels. En behoorlijk breed. Kortom: een lange racebaan voor gevorderde skiërs en boarders.


Langs de 35 naar Alp Ruschein
De pistes naar Alp Ruschein Alp Ruschein ligt het meest westelijk in het skigebied, in een erg fraaie kom. Je kunt hier over een zwarte piste vanaf de Vorab naartoe skiën (de 35), of een rode pakken vanaf Crap Masegn (de 44). Beiden zijn erg lang, en lopen door een prachtige omgeving. De rode is ook wel voor beginners nog goed te doen, al zitten er wat steilere stukken in.

Skiroutes Mijn favorieten in het skigebied van Laax zijn de skiroutes, daarom volgt daar nog een apart stukje over.

Pisterestaurants

La Vacca bij Plaun
Het skigebied van Laax kent heel wat pisterestaurants van uiteenlopende prijs en kwaliteit. De meest chique restaurants serveren zelfs het dure Japanse Wagyu rundvlees, die zo mals wordt dankzij massage en klassieke muziek. De tenten in deze categorie heb ik maar overgeslagen – ik was er niet om te lunchen, maar om te skiën. De chiquere restaurants vind je bij Crap Masegn (Elephant), Crap Sogn Gion (een strak Italiaans restaurant), Plaun (La Vacca) en Startgels.


Adelaar in het restaurant bij Naraus (staat niet op het menu overigens)

Een gezellig restaurant is de Curnius Hütte, boven Laax, met een heerlijk terras naast de piste, maar bij slechter weer zit je binnen met prachtig uitzicht op het dal. Zelfbediening, maar het eten is lekker. Ook leuk zijn de restaurants bij Foppa en Naraus, boven Flims. Je wordt er bediend, en het eten is niet duur maar wel lekker. En als je bij het restaurant bij Foppa gaat eten spek je de kas van de skivereniging van Flims ook nog even – dat is de eigenaar.


Skiclub Flims

Voor snelle en simpelere zelfbediening kun je terecht onder aan de Vorab, bij Crap Sogn Gion en Nagens. Bij deze restaurants kan het rond half één wel heel erg druk zijn. Kom een half uurtje later, en je bent meteen aan de beurt.

Ook een erg gezellig restaurant, maar je moet wel zin hebben in een kaasfondu als lunch, want dat is het enige wat op de kaart staat: Alp Nagens, het restaurant iets onder het ‘echte’ Nagens. Een eenvoudig en gezellig restaurantje, met een goede Zwitserse kaasfondu. Dinsdag en woensdag zijn ze wel gesloten!

Mijn andere verslagen over Laax:
Los in Laax!
Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Los in Laax 4: rocksresort
Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied
Los in Laax 6: pistes en restaurants
Los in Laax 7: freestyle paradijs

Lees ook:Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Lees ook:Los in Laax!
Lees ook:Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Lees ook:Los in Laax 7: freestyle paradijs
Lees ook:Los in Laax 4: rocksresort

4 reacties op “Los in Laax 6: pistes en restaurants

  1. HosseklosHenkie

    je vergeet een hut Jon, die in Flims, de Feederhütte

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jon Ragetli

    He he die ben ik zeker niet vergeten, maar ik probeer het wel. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jeroen

    Kan niet wachten, maar moet het wel, tot 16 december.

    Dan ga ik (zwart) en mijn vrouw (blauw, tikkie rood) naar dit mooie gebied.

    Zijn erg benieuwd, ook naar het Rockresort, want daar hebben we een kamer geboekt.

    Kun je een beetje bij elkaar in de buurt blijven als de een zwart/rood wil skieen en de ander blauw/tikkie rood genoeg vindt?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jeroen

    Bedankt voor je reactie, het is trouwens 16 januari dat we gaan….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.