Los in Laax 4: rocksresort


Rocksresort in Laax
Maandag heb ik nog even een kijkje genomen in het rocksresort in het dalstation van Laax, waar zowel de grote gondel naar de Crap Sogn Gion vertrekt, als de eitjes naar de Curnius. Het rocksresort is een nieuw wijkje, waar je eigenlijk alles zal vinden wat je nodig hebt tijdens een wintersportvakantie.

Rocksresort bestaat uit zeven verschillende gebouwen met appartementen, een bakkerij, verschillende cafeetjes en restaurants. En het ligt direct aan de liften, je loopt je appartement uit en stapt zo de lift in voor weer een mooie dag in de sneeuw!


Rocksresort Laax

Rocksresort is sowieso een grote verbetering voor de omgeving, zoals je op onderstaande foto kunt zien – toen was het één grote parkeerplaats, dan ziet de foto bovenaan dit bericht er een stuk beter uit.

Vroeger was rocksresort een parkeerplaats

De parkeerplaats is nu ondergronds. Erg handig is dat het onder heel rocksresort ligt, en voor ieder gebouw is er een eigen uitgang uit de parkeerplaats waardoor je zo in je appartement staat – net zoals in bijvoorbeeld Les Arcs 1950 in Frankrijk.

Hoewel men bij de bouw van de kubusvormige gebouwen veel natuurlijke materialen heeft gebruikt, is het geen standaard chaletbouw. Het ziet er een stuk moderner uit; persoonlijk vind ik het erg mooi. De gebouwen liggen ook goed in de zon, en door de grote ramen komt er een hoop licht binnen.


Rocksresort Laax

Het interieur van de woningen is erg strak, en mooi ruim. Ook binnen zijn veel natuurlijke materialen gebruikt: een hele mooie natuurstenen badkamer, en veel hout. Het vierpersoons appartement dat ik bekeek was lekker ruim, met genoeg ruimte voor een eettafel, een zitgedeelte, en twee slaapkamers.


Interieur van een appartement


Natuurstenen badkamer

Al met al zeker de moeite waard om een keer te verblijven. En mocht je geen zin hebben om zelf te koken, room service willen, of van wellness wilt genieten, dan kan dat ook, want het ernaast gelegen hotel Signina biedt deze mogelijkheden voor gasten van rocksresort.

Oh ja: mocht je nog wat geld over hebben: er zijn er nog een aantal te koop. En ik heb me laten vertellen dat als je zelf wat geld meebrengt, je in Zwitserland geld kunt lenen tegen een rente van iets van 2.5 %. Maar ik geloof dat een achtpersoons appartement wel een miljoen Zwitserse Frank kost.

Link: rocksresort.com

Mijn andere verslagen over Laax:
Los in Laax!
Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Los in Laax 4: rocksresort
Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied
Los in Laax 6: pistes en restaurants
Los in Laax 7: freestyle paradijs

Lees ook:Rocksresort Laax wint design award
Lees ook:Los in Laax!
Lees ook:Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Lees ook:Los in Laax 7: freestyle paradijs
Lees ook:Los in Laax 2: Verse sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.