Alsof je in een lawine zit – je kunt het nu zelf meemaken.

Het is je slechtste nachtmerrie – en vaak betekent het ook 'einde verhaal' als je gegrepen wordt door een lawine.

Ski-oord Les Deux Alpes wil mensen de allesoverweldigende ervaring van een lawine zelf laten ervaren. Niet helemaal in real life, maar in een simulator: de Robocoaster. 

Het idee is afkomstig van een locale zakenman, Marc Dode, die een klant en bevriende skileraar verloor in een lawine een aantal jaar geleden.

Dode benaderde Kuku, een bedrijf gespecialiseerd in industriele robots. Deze begon met een simulator die al in gebruik was in Legoland en het park Futuroscope bij het Franse Poitiers.

De simulator heeft twee cabines en een grote fan om koude lucht naar binnen te blazen. Hij kan rond zes assen roteren en kan de 'passagier' over een boog van zeven meter rondslingeren. De 'rit' duurt twee minuten, inclusief de laatste 20 seconden van een lawine… een stuk korter dan de lange wachttijd die een overlevende van een lawine doormaakt voor hij gevonden wordt…

De simulator staat in een grote 'dome' die ook een tentoonstelling over lawines huisvest, evenals een film die gemaakt is in samenwerking met het Franse onderzoeksbureau naar sneeuw en lawines. 

Het project kost EUR 600.000 en opent op 20 december. Een ritje kost EUR 10,- en kun je vinden onderan de liften bij de Tourist Office.  

Terwijl ik dit schrijf, vraag ik mij af of ik dit 'leuk' zou vinden. Ik ben zelf een enorme thrill-seeker, zit heel erg graag in achtbanen enzo, maar dit lijkt me echt een doodenge ervaring.

Wat jullie?

Mocht iemand naar Les Deux Alpes gaan dit jaar en je maakt een ritje, horen wij graag hoe je het ervaren hebt! 

Bron: Pistehors

Lees ook:Een skigebied, wat kost dat?
Lees ook:Les 2 Alpes komt met nieuwe events
Lees ook:SnowTube: Lawines, gevaarlijk maar ook mooi
Lees ook:Lawines Frankrijk eisen levens
Lees ook:Wintersport in Frankrijk op het web

Eén reactie op “Alsof je in een lawine zit – je kunt het nu zelf meemaken.

  1. Heiko

    ik ga eind januari naar les deux alpes maar om nou 10 euro neer te leggen voor 2 minuten vermaak is een beetje geldverspilling

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.