Wereldkampioenschappen extreme wintersporten

Een aantal maal hebben we gelogd over extreme wintersporten: airboarden, snowkiten, heliskien etc. Wil je deze extremen wel eens van dichtbij zien? En heb je geld over? Boek dan een vlucht naar Butter milk Mountain in Aspen, Colorado. Tenslotte staat de dollar momenteel laag…

Daar worden namelijk van 24 tot en met 27 januari 2008 voor de twaalfde maal de winterse X-games georganiseerd. Dit evenement wordt in Amerika al vergeleken met de Olympische Spelen en wordt in heel de States live uitgezonden op televisie. Zo'n 230 skiers doen mee die behalve extreem skien en snowboarden ook voor spektakel zorgen op onderdelen als boardercross, snowskating, skiboarding, snowmobiling, ijksklimmen en snowcross. Daarnaast is er een 33 meter hoge schans gebouwd van puur ijs, waarop durfals op crossmotoren hun mooiste sprongen demonstreren.

Nederlander

Zitskiër Kees Jan van der Klooster heeft in januari 2007 als Nederlander meegdaan aan de X-games. De inwoner van Vlissingen was uitgenodigd voor het onderdeel Mono-X. De Mono-X is een snowboardcross voor zitskiërs. Hij won toen maar liefst een bronzen medaille.

Lees ook:X-Games 2010: Shaun White crashed hard, en dan…
Lees ook:Freestyle ski en snowboard in Düsseldorf
Lees ook:WK Snowboarden: Seppe Smits Wint Zilver op Big Air
Lees ook:Winter World Transplant Games in Sainte-Foy Tarentaise
Lees ook:Steilste piste van Duitsland in Winterberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.