Nog Meer Luxe in Kitzbühel

kitzGeen “Krise in Kitzbühel”…..misschien een licht understatement. Kitzbühel is dit seizoen namelijk weer een flink aantal sterren rijker. Zo openen er twee nieuwe 5-sterren hotels, bouwde Schloss Lebenberg een nieuwe vleugel, en opende een aantal exclusieve merken hun Flagship Stores in Kitz. Ik zou zeggen…open een fles champagne en komt dat zien! Waar zou jij wel kunnen slapen?

:
:
:
:
:

:
Grand Tirolia Resort: Tirol met een vleugje Rockies en een snufje Moskou

Een nieuw paradepaardje in het portfolio van Jelena Baturina, een Russische miljardair, is dit Grand Tirolia hotel. Deze 46-jarige bouwondernemerin bezit ook de naastgelegen golfbaan en “Golfhaus”. Behalve de bezoekers in het winter seizoen zullen dus ook de zomergasten hier volop aan hun trekken komen.

Het hotel combineert de Tiroler stijl met die van de Rocky Mountains. De onderstaande foto’s geven een goede sfeerimpressie van de luxe die je in Grand Tirolia kan verwachten. Uiteraard word je van top tot teen verwend in een Aveda-Spa en een exclusief Gourmet-Restaurant. Leuk detail is dat er ‘s winters ook gewoon gegolfd wordt op de nabijgelegen baan.
:

:
Vanaf-prijsje voor een standaard 2-persoons kamer:    € 198,- /nacht

:
Royal Spa Kitzbühel: het eerste “Leading Hotels of the World” lid van Kitzbühel

Qua architectuur zal het binnen beter dan buiten zijn bij Royal Spa. De bedoeling van dit hotel is om een congresscentrum van allure te worden. Eenmaal binnen aangekomen in dit – weinig subtiele – 123 kamers en 21 suites tellende bouwwerk vind je dan ook een weelde aan mogelijkheden:

  • een Mountain Health Spa van 3600 m2 op 3 verdiepingen
  • drie barren, waaronder een haardvuur bar
  • een echte Cigar Room
  • 5 top restaurants
  • een sportshop
  • 6 conference rooms
  • direct aan de piste (om je even te herinneren aan het wintersport-thema van dit blog, je zou bijna afdwalen…)
    ::
    :

:
Vanaf-prijsje voor een standaard 2-persoons kamer: € 516,- / 3 nachten
:


Hotel Schloss Lebenberg: oud en nieuw

Naast het oudere kasteel Schloss Lebenberg is een enorm nieuw bouwwerk neergezet. Misschien een vreemd gezicht die combinatie, maar ik denk dat niemand in het hotel daar over zal klagen. Bekijk het uitzicht maar eens op de plaatjes hieronder. Lijkt me super om ‘s avonds vanuit het zwembad op Kitz en de bergen uit te kijken!
:

:
Vanaf-prijsje voor een standaard 2-persoons kamer: € 172,- /nacht

:
Verleidelijke Flagship Stores voor de passende ski- en après-ski-outfits

Helaas zijn er nog geen foto’s van deze winkels, maar ik kan me er wel een voorstelling van maken: grote vitrines met een minimalistische inrichting, hier en daar een bontkraag en sowieso grote gouden letters boven de deur. In dat opzicht zijn ze toch allemaal hetzelfde? Wil je weten wat je in de shops aantreft, klik dan door op onderstaande links. Vooral de ski lijn van het originele merk Bogner springen er wat mij betreft uit in dit rijtje!

Moncler
Bogner
Airfield
Duvetica
:
:

:
:

Kneissl Star Lounge: een hippe interactie met het merk
Dan als laatste het nieuwe concept van cult ski merk Kneissl: culinaire hoogstandjes in combinatie met lounge. Oh ja, je kan er tussen neus en lippen door ook nog ski’s kopen en huren!

:
:

Even terug naar de hotels – waar zou jij graag slapen?

Gek genoeg vind ik het hotel van mevrouw Baturina het mooiste in het rijtje. Je hoort het niet vaak, een Russische vrouw met stijl. Toch moet ik zeggen dat haar hotel er wel erg gelikt uitziet. Veel mooie hout toepassingen en de Amerikaanse lodge stijl doet ook erg indrukwekkend aan. Welk hotel zou jouw voorkeur hebben?

Lees ook:Kneissl: vol ambitie en Arabisch geld!
Lees ook:Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010
Lees ook:Kom jij in mijn Iglo?
Lees ook:Veel wintersportnieuws uit de Savoie (Frankrijk)
Lees ook:Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?

Eén reactie op “Nog Meer Luxe in Kitzbühel

  1. Marc

    January 2010, I have been for one week at Grand Hotel Tirolia. I really appreciated the hotel!!!

    Regards,
    Michael

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.