Alpenweerpraat: af en toe zon, meest droog

Hoge bewolking drijft vanuit het zuiden vandaag de Alpen binnen. Neerslag levert het niet op, uitgezonderd het zuidelijk grensgebied van Italië en Frankrijk waar wat sneeuw valt. Wel tempert het de zonneschijn waarbij de lucht wat melkachtig kleurt.

Van strakblauwe luchten is vandaag dus minder sprake. Dat geluk heb ik de afgelopen dagen trouwens wel gehad in Wagrain (Salzburgerland). Super condities en bijna lege pistes. Opvallend was de warme lucht bovenin, 's ochtends om 7.00 uur was het op 2000m hoogte al +4 graden terwijl het bij ons in het dal -7 was. Je kon het ook merken als je naar beneden kwam skiën, in plaats van warmer werd het alleen maar kouder, een typische inversie. Een verslag hiervan volgt komende week!

Terug naar de komende dagen. Een gordel van hogedruk strekt zich uit van de Azoren over het Alpengebied helemaal tot in Rusland. Op 2e kerstdag lijkt een storing vanuit het westen deze gordel eindelijk te doorbreken, maar juist dan herstelt de verbinding zich waardoor de storing naar het noorden afzwaait en het spel opnieuw begint. Het is dus maar de vraag of de Alpen hier werkelijk last van krijgen.

Over het algemeen overheersen de zonnige perioden. Af en toe kan wat bewolking overdrijven, vooral vandaag en op 2e kerstdag. Veel neerslag verwacht ik echter niet, wellicht dat Frankrijk en het westen van Zwitserland woensdag boven zo'n 1500m wat sneeuw ontvangen. Na de kerst herstelt het weer zich, de vorstgrens daalt weer iets naar 1200m. Prima skiweer dus en nieteens zo heel zacht.

Het model van GFS tovert rond vrijdag een nieuwe aanval op het hogedrukbastion tevoorschijn, maar staat hierin nog alleen.

Wil je ook mobiel op de hoogte worden gehouden van de weersontwikkelingen, meld je dan aan op onze SMS-dienst!

Dit weerbericht wordt mede mogelijk gemaakt door Club Med

Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weer op komst
Lees ook:Alpenweerpraat: sterk wisselvallig en vrij zacht
Lees ook:Alpenweerpraat: vrij zonnige week
Lees ook:Alpenweerpraat: maandag en dinsdag veel sneeuw
Lees ook:Alpenweerpraat: extreem zacht weekend

2 reacties op “Alpenweerpraat: af en toe zon, meest droog

  1. arjan

    hoi roel,

    Grappig dat je nu in Wagrian zit terwijl ik jouw drie weken terug voor advies vraag wat betreft het weer toen. Het moet daar nu fantastisch zijn! Tot de kerst is daar geen hond te vinden in het gebied! Ik heb er twee jaar geleden 5 maanden lesgegeven en kom er zo nu en dan wel eens terug zoals drie weken geleden dus! Je moet ook zeker richting kleinarl en vooral zauchensee gaan! Is erg mooi daar. Veel plezier nog! Ik houdt je weerpraatjes weer goed in de gaten want aanstaande vrijdag vertrek ik richting Ischgl!
    Hoop op goed weer maar is nog even afwachten!
    Groetjes,

    Arjan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arjan

    Hoi Arjan, ik ben alweer terug, het was maar een korte skitrip! Helaas heb ik Kleinarl en Zauchensee dus niet kunnen doen, maar het kan goed zijn dat ik er nog een keer kom..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.