Weerbericht: sneeuw, zon en warmte

Alpenweerpraat, vandaag van Roel van prikpagina:

Vooral in het zuiden van Zwitserland sneeuwt het op dit moment flink. Ook in de rest van de zuidalpen valt vandaag van tijd tot tijd sneeuw. De nulgradengrens ligt rond 2000m. Vannacht en morgen kan het nog steeds af en toe sneeuwen, vooral in de Dolomieten en Oostenrijk. De nulgradengrens daalt geleidelijk naar 1500m. In de Franse en Zwitserse Alpen klaart het morgen geleidelijk op en blijft het meest droog.

Vrijdag wordt een zonnige dag met prima skicondities. De storing die ik gisteren onder voorbehoud aankondigde richting de zaterdag lijkt erdoor te komen, al zwakt ie steeds verder af. Vooral aan de Alpennoordzijde gaat er in de ochtend sneeuw vallen boven 1000m. Waarschijnlijk zijn het geen grote hoeveelheden. De Italiaanse Alpen merken hier weinig van, daar blijft de zon volop schijnen. Ook in de westalpen schijnt de zon zaterdag later op de dag weer.

Zondag schijnt de zon overal en stijgen de temperaturen geleidelijk tot lenteachtige waarden. Dit is ook maandag het geval. Met een nulgradengrens op zo’n 2500m of hoger komt in de dalen de 20 graden langzaam in zicht.

Lees ook:Alpenweerpraat: zonnig weekend, sneeuwkansen voor Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: veel sneeuw en regen
Lees ook:Alpenweerpraat: winters speldenprikje voor Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: winters weekend
Lees ook:Alpenweerpraat: veel zon, tijdelijk kouder in Oostenrijk

Eén reactie op “Weerbericht: sneeuw, zon en warmte

  1. Mikey

    Aah, vorstgrens op 2500 meter en hoger? Ik ga zaterdag naar Oostenrijk en denk dat het nog wel goed skien is, maar het blijft toch kiele-kiele…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.