Reisverslag Simoontjuh: Solden

In het kader van de reisverslagenwedstrijd hierbij het ingestuurde verslag van Simoontjuh. Zij was van 28 december tot en met 5 januari 2008 in Solden en zij mailde ons haar verslag. Lees gauw verder!

Simoontjuh bedankt voor het opsturen. De DVD gaat op de bus naar jou toe!

Vrijdag 28 dec vertrokken we om 8.00 ,na een voor spoedige reis,zonder files en al teveel weg opbrekingen, arriveerden we in Kempten bij het Smarthotel. Inchecken en naar de bar. Nadeel bij dit hotel is dat er verder geen mogelijkheid bestaat om in het hotel zelf te eten en te drinken.Je moest de parkeerplaats oversteken om
bij het restaurant te komen.

Zaterdag 29 dec na een heerlijk ontbijt weer om 8.00 in de auto voor de laatste 160 km naar Solden. In Langenfeld de laatste boodschappen gedaan,zodat we alleen nog hoefden uit te pakken,en dan een afdaling maken. Iedereen is in een euforie stemming,het weer is perfect!!nog 1 km ……Todat we hoog op de rem moesten, en onze kameraad ons vanachter aantikte en wij vervolgens onze voorganger weer……Pffffff even checken…..idereen oke??? Ja gelukkig alleen blikschade.

Maar ja dan de afwikkeling met de verzekering,onze voorganger die wij in de kont hebben geramd was Franstalig, in gebrekkig Engels
legde hij uit dat hij de vakantie "From Hell" had, zijn vrouw had 2 dagen ervoor haar been gebroken met skien en nu dit weer.
Tja…..en als je de verzekering nodig hebt,dan zijn ze er natuurlijk niet, al met al 3 uur later waren de papieren ingevuld, wat nu?

Besloten werd om de goden maar niet verder te verzoeken,en deze dag maar "skiloos" voorbij te laten gaan. De passen geregeld,
en de lessen van de kids te regelen.Bij de Kuckkuck bar een biertje gedronken en naar het appartement om eten te koken.

Zondag 29 dec op tijd uit bed,de kids hadden om 9.30 hun eerste snowboardles. Jeeeeeee………wat een drukte bij de liften, niet te geloven! Net op tijd boven bij het Giggijoch. s Morgens een beetje in de buurt gebleven om de kids in de gaten te houden. Het ging echt harstikke goed!! De sneeuw was goed, bij het Giggijoch niet overdreven veel maar wel een stuk beter dan vorig jaar.

De kinderen hebben in totaal 8 uur prive les gehad in 3 dagen tijd, en hebben de basis nu goed onder de knie. Met de kids overlegd wat ze wilden,wij wilden natuurlijk wel een paar tochten maken,maar met 2 beginnende boarders schiet dat natuurlijk niet op. Ze stemden ermee in om de rest van de vakantie te gaan skieen,ze wilden zelf ook wel wat meer van het gebied zien.

Het weer was goed te noemen deze week,3 dagen echt goed weer gehad en 3 dagen wat minder. Koud was het ook 1 dag -18 C.
De pistes lagen er goed bij muv de dalafdaling vanaf het Giggijoch.
De kids gingen allemaal als een speer( soms moest je er echt even aan trekken om ze bij te houden :D ) Met de kids in de leeftijd van 5 tot 9 De Big 3 ralley gedaan,dat was super!

Mijn nieuwe skies (Atomic Balanze 9.6 Diva) in 1 woord geweldig!!!!!

Door de verschrikkelijke hoeveelheid Russen wat er waren zijn we steeds meer uit gaan wijken naar het gebied bij de Gaislachkogel
wat ik eerlijk gezegd mooier vind als het Giggijoch. De Gletschers waren weer perfect!

Wat me vreselijk tegenviel na 4 jaar Solden is de drukte…….ongeloofelijk……..En de russen met hun Goldcards en walkietalkies. Echt spontaan zijn ze niet te noemen. Aan het eind van de dag moesten we weer via het Giggijoch naar beneden,maar het was 1 mierenhoop.

De terug reis is met onze geduktapedte auto voorspoedig (en veilig) verlopen ondanks het slechte weer.

Conclusie;
Een heerlijke vakantie gehad,maar volgend jaar toch maar een ander gebied opzoeken.

 

Lees hier de andere reisverslagen

Lees ook:Claire’s live verslag vanuit Solden
Lees ook:ANP interviewt wintersporters over sneeuwsituatie
Lees ook:Reisverslag Sandra: Chatel/Portes du Soleil
Lees ook:Reisverslag DrJobo: Zell am See en Kaprun
Lees ook:Reisverslag Lonneke: Fins lapland

4 reacties op “Reisverslag Simoontjuh: Solden

  1. Hans

    Het is wat met die Russen, wordt het nu echt zo erg of zijn het toch deels vooroordelen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Nee, ik denk dat voor een groot deel geen vooroordelen zijn. Ik ben net terug uit Tignes en zal later deze week mijn reisverslag plaatsen. Daar zullen “de Russen” ook een onderdeel van zijn…Maar ja, het blijven wel meningen natuurlijk. Hoewel het een feit is dat er meer dan vroeger zijn ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. lars

    Tsja … waar rook is ………

    Ik heb er persoonlijk al goede ervaringen mee gehad maar moet eerlijk toegeven dat dat dan was met een (rustig) groepje Russen die volmondig het met de Westerse voordelen over de andere Russen eens waren.

    … zegt een Belg die ook wel bekend is met de vooroordelen over Nederlanders :p.

      /   Beantwoorden  / 
  4. simoontjuh

    Ik vond de Russen een beetje “overschreeuwen”
    zeg maar. En erg rumoerig en veeleisend…
    En dan te bedenken dat 97 % van de russen geen geld heeft om fatsoelijk in de eerste levensbehoefte kan voorzien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.