Oostenrijkse snowboarder valt bijna te pletter

Op het randje van leven en dood

Een 31-jarige Oostenrijker was afgelopen vrijdag de gelukkigste snowboarder ter wereld. Hij onstnapte aan de dood door net op tijd te stoppen, en voorkwam daarmee een val in een diep ravijn.

De Oostenrijker Kurt Welden was off-piste aan het snowboarden bij de Mölltaler gletsjer. In het Oostenrijkse Karinthië (Kärnten) was de roekeloze man off-piste gegaan om wat verse poeder mee te pakken. Net op tijd zag hij dat hij op een nogal steile klif afstevende. Hij remde direct, en voorkwam daarmee een wisse dood.

De man is meteen gaan liggen, heeft wat sneeuw weggegraven om houvast te vinden. Het enige wat hij nog kon was hopen dat zijn snowboard niet zou wegglijden en de sneeuw niet zou gaan schuiven. Zo wachtte hij af, in de hoop dat hij gered zou worden.

Op het randje van leven en dood

Na een uur werd hij dan ook werkelijk gered. De reddingsdienst was nogal voorzichtig, omdat ook zij bang waren dat de sneeuw aan de rand van de klif los zou raken. Uiteindelijk zijn ze er met een helicopter op af gegaan, en hebben de man op die manier kunnen redden.

De snowboarder heeft geen verwondingen overgehouden aan zijn off-piste avontuur.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Bode Miller wint afdaling in Italie
Lees ook:Veel slachtoffers door lawines in de Alpen
Lees ook:Vermiste Belgische snowboarder overleden
Lees ook:Verdwaalde snowboarder overleeft nacht op 3000 meter in sneeuwhol
Lees ook:Bizar: Dood Snowboarder “Live” op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.