Even voorstellen: Jesper

Sinds kort verschijnen mijn dagelijkse berichten op wintersport.blog.nl dus hoog tijd om me even voor te stellen! Ik zal jullie mijn levensverhaal besparen, maar wat er natuurlijk wel toe doet: mijn relatie met de wintersport. Om dit
overzichtelijk in kaart te brengen, presenteer ik hierbij mijn
Wintersport Curriculum (WC):


“….5 maanden lang in Oostenrijk, Ischgl! Je begrijpt wel dat ik me hier niet heb hoeven vervelen….” en “….leuk die carve-ski’s (was toch al slecht in parallel skien)
….”

“PERSONALIA”

Naam: Jesper Engels
Geboren: 19-06-1982 te Zwolle
Dagelijks leven: Broekie, namelijk net klaar met studeren en aan het begin van een glanzende carriere in de marketing.
E-mail: [email protected]
Favoriete skigebieden: Teveel om op te noemen maar de mooiste herinneringen draaien toch om poederdagen offpiste.

WINTERSPORT ERVARING

HET BEGIN
1984
: Tijdens dit jaar namen mijn ouders mij voor het eerst mee naar de Alpen, Fiss (Oos) om precies te zijn. Op 1,5-jarige leeftijd richtte ik mij voornamelijk op de slee-sport, zoals de foto hiernaast laat zien (vlnr ik, mijn zus en broer)!

1985: Na een jaar flink zeuren, mocht ik het eindelijk op de ski’s proberen! Ik kan het me niet meer exact herinneren, maar dat moet wel geweldig zijn geweest! Wederom Fiss in Oostenrijk, toen al kindvriendelijk denk ik?

1986 – 1993: Skien, skien, skien,…en Fiss, Fiss, Fiss,…..Eerste paar jaar in de klasjes en daarna met mijn ouders mee door het gebiedje toeren!

1993: Tijdens dit jaar probeerde ik het snowboarden voor het eerst uit. ‘s Ochtends snowboard les en ‘s middags met dezelfde schoenen op de ski’s! Kan me nog goed herinneren hoe zwaar dat snowboard was! Maar ik was wel direct verslaafd!

1994: Puur snowboarden! Geen huurski’s meer voor mij ;) Wat iets minder stoer was: de skischoenen die ik aan moest, snowboardschoenen hadden ze alleen in de volwassen maten! op de foto hiernaast, waar ik mijn snowboard uitlaat, kun je ook goed de ouderwetse vorm van het board en de trek-bindingen (?) zien!

DAARNA
1995 – 2002: Elk jaar op wintersport, elk jaar snowboarden. Met familie en wat later zelfstandig met vrienden. Gebieden die daarbij werden aangedaan: Fiss (uiteraard), Damüls, Galtür en Risoul.

2003: Een erg goed jaar! Mijn eerste seizoen in de sneeuw. Ik werkte in het Italiaanse skigebied Paganella (Trentino). Naast mijn werk als reisleider had ik erg veel tijd over om te snowboarden. ook pakte ik hier het skien weer op, leuk die carve-ski’s (was toch al slecht in parallel skien)! Favoriet uitstapje was de wekelijkse trip naar Madonna di Campiglio (foto), super daar!

2004: Les Deux Alpes geloof ik.

2005: Val Thorens!

2006: BA studie af dus na een weekje Pas de la Casa (Andorra) nog maar een seizoen in het Paganella gebied! 5 dagen per week gesnowboard en het hele seizoen super sneeuw! Eind april vlug nog een weekje naar Val Thorens!

2007: Oude droom is werkelijkheid geworden (en dan heb ik het niet over het hausmeister werk): 5 maanden lang in Oostenrijk, Ischgl! Je begrijpt wel dat ik me hier niet heb hoeven vervelen. De vaste prik was: ‘s ochtends werken, ‘s middags snowboarden, even langs de Taja, vlug een biertje bij de Kuhstall ,weer werken, dan vaak nog even naar de Pacha of Trofana Arena. En dan weer vroeg op voor hetzelfde verhaal :)

2008: Tussen het studeren door 6 weken bij mijn vriendin op visite in het skigebied Sulden (1800m – 3200m!) in Süd-Tirol, met uitstapjes naar Samnaun/ Ischgl.

TOEKOMST

In ieder geval zo veel mogelijk afdalingen maken! Op een mooie Winter alvast!

Jesper Engels

Lees ook:Colofon
Lees ook:Celebrities in Ischgl – o.a. Alf en E.T.
Lees ook:SnowChamps: RTL zoekt sneeuwhelden
Lees ook:Even voorstellen: Anne
Lees ook:Spetterende Seizoensafsluitingen

3 reacties op “Even voorstellen: Jesper

  1. Claire

    Jesper – ik wens je heel veel succes met wintersport.blog.nl.
    Hoop dat je goed kunt voortbouwen op wat we de afgelopen jaren met veel plezier hebben neergezet!

    Groet,
    Claire
    (voormalig redacteur wintersport.blog.nl – nu in verwachting van een kleintje die zich midden in de winter aandient, tevens bezig met een startup op het gebied van mobiele diensten)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jesper

    Hey Claire,

    Heel erg bedankt! Ik heb jullie blog altijd met erg veel plezier gelezen. Ik ga dan ook zeker mijn best doen om het net zo interessant te houden.
    Ik vermoedde al dat jij MoMo Claire was! Misschien komen we elkaar nog wel een keer tegen, ik ben in Juli bij MoMo geweest en dat was super!
    Ook veel geluk met de kleine alvast!

    Jesper

      /   Beantwoorden  / 
  3. Saskia

    Ook namens mij veel succes Jesper!! Ik heb ook met plezier vorig jaar aan wintersportblog gewerkt. Nu dus overgestapt naar http://www.snowrepublic.com waar we kunnen buigen op alles wat met wintersport te maken heeft en dus verder gaat dan bloggen alleen.

    Misschien leuk als je je ook aanmeldt op SR :-) . Beetje reclame hier mag wel toch?

    Groeten, Saskia

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.